De Beste Printers en Scanners

Gids voor het instellen van draadloos printen en scannen

Geplaatst door 24-11-2021 09:10 door Rianne Wesselink

Draadloos printen en scannen zijn uitstekende hulpmiddelen voor elk huis of kantoor, maar begrijpen hoe je het instelt kan lastig en tijdrovend zijn. We hebben deze gids samengesteld om je te helpen snel aan de slag te gaan, zodat je alles uit je draadloze print- en scaninstallatie kunt halen.

Allereerst heb je een draadloze printer en scanner nodig. Zoek naar apparaten die compatibel zijn met je installatie, rekening houdend met zaken als besturingssysteem, beschikbare poorten en verbindingstypes. Als je eenmaal een printer en scanner hebt gekozen, moet je de relevante stuurprogramma's op je computer of netwerk installeren.

Zodra je printer en scanner zijn ingesteld, kun je ze gaan gebruiken. Als je voor een draadloze verbinding hebt gekozen, moet je de printer en scanner met je netwerk verbinden. Dit houdt meestal in dat je de printer en scaninterface via je router instelt. Nogmaals, zorg ervoor dat je alle benodigde stuurprogramma's installeert.

Wanneer de hardware is aangesloten moet je de software configureren. Afhankelijk van het model van je printer en scanner moet je misschien een speciaal printer- en scansoftwarepakket gebruiken. Na het instellen van de software kun je beginnen met het afdrukken en scannen van documenten.

Als je documenten scant, wil je misschien ook een digitaal archiefsysteem opzetten. Hiermee kun je snel en gemakkelijk bestanden op je computer of netwerk organiseren door mappen en labels aan te maken om documenten op te slaan.

Het instellen van draadloos printen en scannen kan lastig zijn, maar als je het eenmaal hebt ingesteld, geniet je van de voordelen van een volledig verbonden kantoor. En met de tips en adviezen in deze gids lukt dat snel en gemakkelijk.