De Beste Printers en Scanners

Aan de slag met het instellen van printers en scanners

Geplaatst door 08-03-2022 11:58 door Rianne Wesselink

Onlangs een nieuwe printer met scanner gekocht, maar je weet niet hoe je die moet instellen? Je hebt geluk! Het instellen van een printer en scanner is een relatief eenvoudig proces dat bijna iedereen kan uitvoeren.

Open eerst de doos en zorg dat je alle kabels en onderdelen hebt die nodig zijn om je printer in te stellen. De meeste printers worden geleverd met een handleiding en een installatie-cd. Als je geen installatie-cd hebt, kun je de benodigde bestanden meestal online downloaden.

Als je alle onderdelen en de installatiebestanden klaar hebt, is het aansluiten van de kabels en de voeding de volgende stap. Sommige printers werken met USB of Bluetooth verbindingen, dus bekijk de instructies bij je printer om te bepalen welke je nodig hebt. Volg de aanwijzingen voor het aansluiten van de voeding en de kabels.

Wanneer de kabels en de voeding zijn aangesloten, kun je beginnen met het installeren van je printer. Plaats de installatieschijf (of download de bestanden) en volg de instructies voor het installeren van de software. Dit omvat het selecteren van het type besturingssysteem dat je gebruikt en eventuele specifieke instellingen voor jouw merk printer.

Zodra de software is geïnstalleerd, is het tijd om de scan uit te voeren. Plaats het item dat je wilt scannen (zoals een document, foto of tijdschriftpagina) op de glasplaat van de scanner. Volg de instructies voor het scannen van het voorwerp. Afhankelijk van je scannermodel kun je verbinding maken met een specifiek computerprogramma, automatisch scannen wanneer je het deksel sluit, of handmatig op de scanknop drukken.

Wanneer de scan voltooid is, moet je beslissen hoe je het bestand wilt opslaan. Veel scanners bieden je verschillende bestandstypen om de afbeelding in op te slaan, zoals JPEG, GIF of bitmap. Kies het gewenste bestandstype en sla het op je computer op.

Nu je printer en scanner zijn aangesloten en ingesteld, moet je klaar zijn om ze te gebruiken wanneer je ze nodig hebt. Vergeet niet je instructies te raadplegen als je ooit een opfriscursus nodig hebt in het gebruik van een van beide apparaten. Veel print- en scanplezier!